Chronische pijnklachten

Wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan en wanneer er geen één op één relatie (meer) is met het oorspronkelijke letsel spreken we van chronische pijn. Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft. Dit is in iedere situatie anders. Daarom is het belangrijk om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie.

Omdat iedere persoon chronische pijn en de gevolgen ervan anders beleeft, maken we een behandeling op maat. Ook de behandelduur wisselt per persoon. U leert vaardigheden aan die u helpen bij het omgaan met chronische pijn. Hierbij is uw oefentherapeut als het ware uw coach.

De gevolgen van chronische pijn.

Chronische pijn kan naast het lichamelijk welbevinden- ook uw relaties, werk, vriendschappen, hobby’s beïnvloeden. Het kan de kwaliteit van leven bepalen.

De pijn gaat vaak een eigen leven leiden en verandert daarmee uw dagelijks leven. U gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn. Of u bijt zich juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

Chronische pijn behandeling

Nienke Bossers, oefentherapeut bij oefentherapie Emmeloord kan jou helpen met de juiste begeleiding. Nienke is gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn, en kan u helpen weer grip te krijgen op uw klachten.

Sinds oktober 2022 is Nienke aangesloten bij het landelijk en regionaal netwerk voor mensen met chronische pijn.

Oefentherapie Emmeloord helpt je bij de aanpak van chronische pijn.  De praktijk is gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord. We hebben al vele personen met chronische pijn uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis en omliggende dorpen in de Noordoostpolder en Flevoland geholpen om chronische pijn te behandelen.