Houding en jongeren

Kinderen en jongeren kampen steeds vaker met rug-, nek- en schouderklachten door verkeerd te zitten of te weinig bewegen, zo blijkt uit onderzoek. Computers, tablets en smartphones nemen een steeds grotere rol aan in de maatschappij. Eén van de effecten van de grotere rol die computers gaan spelen in het dagelijks leven van kinderen is dat er steeds meer kinderen op jonge leeftijd zijn met lichamelijke pijnklachten. Ook binnen de praktijk van Oefentherapie Emmeloord is dit zichtbaar. Het voordeel bij kinderen en jongeren is dat ze nog volop in de groei zijn en wanneer je er op tijd bij bent de klachten snel onder controle te krijgen zijn.

Individuele Oefentherapie bij jongeren

In de praktijk van Oefentherapie Emmeloord word oefentherapie aangeboden aan kinderen en jongeren met houdingsproblematiek of fysieke klachten. Vind u dat uw kind een ingezakte of passieve houding heeft dan kan oefentherapie daar goed bij helpen. Ook voor kinderen en jongeren met rug, hoofdpijn of nekklachten is individuele begeleiding effectief. We gaan aan de slag met het bewust worden van eigen houding in bewegingsgewoonten. Wat gaat er goed ? Wat kan er anders ? En wat is van invloed op het ontstaan of behoud van mijn klachten ?

Groepsoefentherapie bij jongeren

Bij Oefentherapie Emmeloord is het tevens mogelijk om in groepsverband te sporten. Tijdens deze lessen wordt er gelet op houding en uitvoering van de verschillende oefeningen. Daarnaast gaan we aan de slag met alle voorkomende houdingen en bewegingen uit het dagelijks leven. Dus gericht op een gunstige houding en beweging in het hier en nu, maar vooral ook voor in de toekomst.

Wanneer kinderen in de groei zijn is het belangrijk om in de gaten te houden hoe deze groei verloopt. Oefentherapie Emmeloord heeft een mooie meetlat aan de muur waar we de groei goed mee kunnen volgen.. Soms kan een rug bol of juist hol gaan groeien of hebben sommige kinderen een zogenaamde scoliose. Dit probleem willen we dan zo snel mogelijk tackelen zodat er in de toekomst geen (houdings) problemen kunnen ontstaan. Bij Oefentherapie Emmeloord bent u dan aan het juiste adres. Alvast een afspraak plannen bij oefentherapie Emmeloord voor uw zoon of dochter? Vult u dan het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.

Taak schoolarts (GGD)

Het takenpakket van de schoolartsen van tegenwoordig is veranderd t.o.v. vroeger. Vroeger had de schoolarts ook een soort “opvoedkundige taak”. Tegenwoordig zijn kinderen gezonder t.o.v. vroeger, mede door dat ouders en verzorgers gezonder en bewuster leven. Maar ook dit tijdperk veranderd met o.a. de digitale wereld en gebruik van de apparatuur (tablets, smartphones etc.). De schoolarts komt tegenwoordig in beeld op 5, 9 en 14 jarige leeftijd. Voorheen was dit iedere 2 jaar. Met name in de periode van 9 tot 16 jaar, en ook daarna, is dit voor een kinderrug essentieel. Dat zijn de jaren waarin vergroeiingen zoals scoliose’s (scheve rug), kyfose’s (bolle rug) en lordose’s (holle rug) kunnen ontstaan, kinderen zitten tussen 9e en 16e levensjaar volop in de groei. Dat is het moment dat de rug in de gaten gehouden moet worden om dit te voorkomen. Binnen Oefentherapie Emmeloord zijn we hier extra alert op.

 

Ook bij Oefentherapie Emmeloord komen steeds vaker kinderen en jongeren met overbelasting klachten als gevolg van het vele en langdurige computergebruik met daarbij een ongunstige houding. Te denken valt aan bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, houdingsproblemen en klachten aan nek, schouders of rug. Waar dit in het verleden nog door de schoolarts opgepakt werd is te hopen dat tegenwoordig dit door ouders opgepakt wordt. Helaas is dit veelal niet het geval en komt een kind relatief laat bij de huisarts. Zonde want een rug kan dan al een bepaalde groei voorkeur hebben (te hol, te bol en/of scheef).

 

Geïnteresseerd maar eerst wat meer informatie?
Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

 

Oefentherapie Emmeloord helpt (basis) school kinderen doormiddel oefentherapie (houdingstherapie. De praktijk is gevestigd aan de Bouwerskamp 9 in Emmeloord. We hebben al vele kinderen en jongeren met houdingsgerelateerde klachten geholpen uit Emmeloord, Creil, Tollebeek, Urk, Lemmer, Vollenhove, Zwartsluis, Meppel, Steenwijk, Marknesse, Kampen, Luttelgeest, Ens en tevens andere omliggende dorpen in de Noordoostpolder en Flevoland.

 


Aanmelden en Contact