Hernia’s

Een hernia is een veel voorkomende schade van de ruggegraat. Hernias betekenen “uitpuilingen” of “breuken”. Een hernia komt vaak voor bij mensen met een instabiele rug, na een heftige val of ander trauma, of bij mensen die hun rug ongunstig belasten. Een rughernia betekent een uitpuiling van de tussenwervelschijf. Een zenuw kan hierdoor in de knel komen, en de spieren werken extra hard als beschermingsmechanisme, wat pijnklachten kan veroorzaken.

Soorten hernia

De meest voorkomende hernia is die van de lumbale wervelkolom. Dit komt doordat de lumbale wervelkolom over het algemeen het meest te verduren heeft. Na de lumbale wervelkolom hernia is een cervicale wervelkolom hernia een voorkomende uitpuiling.

De meest voorkomende hernia is die van de lage rug. Dit komt omdat de lage rug over het algemeen het meest te verduren heeft.
Na de lage rug hernia is een nek hernia een voorkomende hernia.

Behandeling van een hernia

De houdingstherapeut maakt je bewust van je eigen houding en beweging gewoonten. Bij het behandelen van een (nek) hernia wordt er eerst d.m.v een intake geïnventariseerd welke risico’s er zijn en wat de klachten precies zijn. Is er bijvoorbeeld uitstraling richting een arm of been ? In hoeverre zitten de klachten ook in de spieren ? Aan de hand hiervan doen we een lichamelijk onderzoek, we bekijken samen met je de houding en de therapeut bekijkt of dat er ook bewegingsbeperking is. Met deze informatie uit de intake en het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld. Het behandelplan kan bestaan uit oefeningen , houdingsadviezen en soms ook het advies om bijvoorbeeld eens een fysiotherapeut of een manueeltherapeut naar de klachten te laten kijken. Samen met jou willen voorkomen dat de hernia terugkeert, een belangrijk aspect van de therapie.
Voor meer informatie voor het behandelen van een rughernia kunt u hier klikken.

Hernia verhelpen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck in de regio van Emmeloord

Houdingstherapie Emmeloord helpt je bij pijnklachten door een hernia. Wij zijn gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord. We hebben al vele personen met een hernia uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis, geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck


Aanmelden en Contact