Hoofdpijnklachten

De therapeut van Oefentherapie Emmeloord is recent geschoold in het behandelen van verschillende hoofdpijn klachten . Een op de vijf Nederlanders heeft minstens een dag per week last van hoofdpijn. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn te onderscheiden zoals:

  • Migraine
  • Hormonale hoofdpijn en hormonale migraine
  • Hoofdpijn bij kinderen
  • Chronische hoofdpijn of chronisch dagelijkse hoofdpijn
  • Clusterhoofdpijn
  • Hoofdpijn door teveel medicijnen: Medicatie afhankelijke hoofdpijn
  • Spanningshoofdpijn
  • Aangezichtspijn (pijn in het aangezicht)

Soorten hoofdpijn

Migraine en spanningshoofdpijn (hoofdpijn door een te hoge spierspanning) zijn de meest bekende vormen van hoofdpijn.
Spanningshoofdpijn geeft meestal een gevoel alsof er een strakke band drukkend of knellend om het (voor)hoofd zit. Spanningshoofdpijn begint geleidelijk en gaat ook geleidelijk weer weg. Deze vorm van hoofdpijn kan minuten tot dagen duren. Een kenmerk is dat de nek en schouders vaak ook pijnlijk en gespannen zijn, soms ook in de periodes wanneer er geen hoofdpijn is.

Ontstaan Hoofdpijn

Hoofdpijn klachten kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde houding, overbelasting, spanning/stress, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de nek, schouders, boven rug, hoofd en/of armen.

De spieren het nek en schoudergebied zitten door middel van een peesplaat (witte gedeelte bovenkant van het hoofd) verbonden met de spieren aan de voorzijde van het hoofd. Wanneer de nek en schouder spieren te strak staan bijvoorbeeld door een ongunstige houding kan de pijn kan vanuit de nek en schouders richting het hoofd trekken (zowel voor als achterhoofd) en kan er hoofdpijn ontstaan.

Nu is het geruststellend om te weten dat hoofdpijn meestal vanzelf weer over gaat. Maar zeker als je er al langere tijd last van hebt, is het goed om te weten wat je er zelf aan kunt doen. Door bewustwording en door soms al kleine veranderingen in de manier van bewegen kunnen de klachten vaak goed onder controle gehouden worden en zijn beperkingen in het dagelijks leven vaak stukken minder.

Geen enkele therapeut of specialist kan jou beloven je wel ‘even’ van je hoofdpijn af te helpen. Maar om van de hoofdpijn af te komen kan je heel veel zelf doen. Maar daarom vandaag nog een afspraak voor houdingsadvies en gerichte oefeningen.

Omgaan met hoofdpijn klachten

Door er bewuster mee om te gaan hoe je beweegt en wat zoal dagelijks doet, leer je, je hoofdpijn te beperken . Door middel van het aanleren van specifieke oefeningen, gedoseerde krachtoefeningen en houdingsverandering kan je je hoofdpijn snel onder controle krijgen en zelfs hoofdpijn vrij worden.

Behandeling van hoofdpijn klachten door middel van houdingstherapie Cesar/Mensendieck

De oefentherapeut maakt je bewust van je eigen houding en manier van bewegen in relatie tot de hoofdpijn. Je houding wordt gunstiger en de klachten nemen af. Ook leer je hoe je kunt voorkomen dat je hoofdpijn terugkeert, een belangrijk aspect van de therapie. Om de kwaliteit van de behandelingen de waarborgen en constant te blijven verbeteren volgt Bossers Oefentherapie nascholing gericht op hoofdpijn klachten.

Hoofdpijn en hernia’s

Het kan voor komen dat u bekend met een langere periode van hoofdpijn en het is gebleken dat u een nekhernia heeft. Ook hiervoor biedt houdingstherapie de juiste behandelmethode. Bij een nekhernia (zowel post operatief als curatief) is het van belang dat het aangedane gebied weer optimaal kan herstellen. Een ongunstige belasting van de rug en nek moet voorkomen worden en gedoseerd bewegen is van belang voor een goed herstel. Bossers Oefentherapie begeleidt u hierbij. Er wordt aandacht besteed aan het voorkomen van de hoofdpijn en het genezen van de (nek)hernia, bewustwording van ongunstige houding en bewegingsgewoonten en opbouw van spierkracht aangepast op uw kunnen.

Hoofdpijn verhelpen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck in de regio van Emmeloord

Nienke Bossers van Bossers oefentherapie helpt je bij hoofdpijnklachten. Wij zijn gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord, in het zelfde gebouw als Impact Fysiotherapie. We hebben al vele mensen met hoofdpijn uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis uit de omliggende dorpen uit de Noordoostpolder en Flevoland geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck.


Aanmelden en Contact