Nek schouderklachten

Ontstaan nek of schouderklachten

Nek schouderklachten kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde houding, overbelasting, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de rug.
Nu is het geruststellend om te weten dat nek schouderklachten meestal vanzelf weer over gaan. Maar zeker als je er al langere tijd last van hebt, is het goed om te weten wat je er zelf aan kunt doen. Door bewustwording en door soms al kleine veranderingen in de manier van bewegen kunnen de klachten vaak goed onder controle gehouden worden en zijn beperkingen in het dagelijks leven vaak stukken minder.

Geen enkele therapeut of specialist kan jou beloven je wel ‘even’ van je nek schouderklachten af te helpen. Maar om van de nek schouderklachten af te komen kan je heel veel zelf doen. Maar daarom vandaag nog een afspraak voor houdingsadvies en gerichte oefeningen.

Omgaan met nek schouderklachten

Door er bewuster mee om te gaan hoe je beweegt en wat zoal dagelijks doet, leer je, je nek schouderklachten te beperken . Door middel van het aanleren van specifieke oefeningen zoals coördinatie oefeningen en het oefenen van je nek en/of schouder spieren kan je je nek schouderklachten snel onder controle krijgen.

Behandeling van nek schouderklachten door middel van houdingstherapie

De houdingstherapeut maakt je bewust van je eigen houding en manier van bewegen in relatie tot de nek schouderklachten. Je rug en schoudergordel wordt sterker en de klachten nemen af. Ook leer je hoe je kunt voorkomen dat je nek schouderklachten terugkeren, een belangrijk aspect van de therapie. Om de kwaliteit van de behandelingen de waarborgen en constant te blijven verbeteren volgt Bossers Oefentherapie nascholing gericht op de nek schouderklachten.

Nek schouderklachten en hernia’s

Het kan voor komen dat je bekend met een langere periode van nekklachten en het is gebleken dat je een nekhernia hebt. Ook hiervoor bied houdingstherapie de juiste behandelmethode. Bij een nekhernia (zowel post operatief als curatief) is het van belang dat het aangedane gebied weer optimaal kan herstellen. Een ongunstige belasting van de nek moet voorkomen worden en gedoseerd bewegen is van belang voor een goed herstel. Bossers Oefentherapie begeleid je hierbij. Er wordt aandacht besteed aan het voorkomen van nekklachten, bewustwording van ongunstige houding en bewegingsgewoonten en opbouw van spierkracht aangepast op jou persoonlijk kunnen. Blijf hier niet mee lopen! Het jaar binnen het jaar van de hernia worden de beste herstel resultaten geboekt. Wees verstandig en ga “revalideren”en aan de slag met je herstel, des te fitter ben je weer in de toekomst.

Nek schouderklachten verhelpen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck in de regio van Emmeloord

Houdingstherapie Emmeloord helpt je bij het herstel van nek schouderklachten. Wij zijn gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord. We hebben al vele personen met nek schouderklachten uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis en uit de omliggende dorpen uit de Noordoostpolder en Flevoland geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck. Maak vandaag nog een afspraak.


Aanmelden en Contact