Reuma

Reumatische klachten

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, die niet door een ongeval zijn ontstaan.

Wat zijn de klachten?
De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten of spieren. Daardoor kunt u zich minder goed bewegen, wat beperkingen kan geven in het dagelijks leven. Ook kunt u moe of lusteloos worden van reuma. Klachten kunnen in de loop van de dag erger of juist minder erg worden.

 

De therapeut van houdingstherapie Emmeloord is recent geschoold in het behandelen van verschillende reumatische klachten . De meeste mensen met reumatische klachten hebben artrose. Dat zijn er 1,1 miljoen. Chronische gewrichtsontstekingen komen voor bij ongeveer 420.000 mensen. Ongeveer 240.000 mensen kampen met een vorm van wekendelenreuma.
Reuma word globaal ingedeeld in 3 categorieën:

  • ontstekingsreuma waarbij vooral gewrichten ontstoken raken
  • artrose: het kraakbeen in de gewrichten verslechtert
  • wekedelenreuma hierbij kunnen de spieren, pezen, banden en het kapsel om gewrichten zijn aangetast

 

Omgaan met reumatische klachten

Door er bewuster mee om te gaan hoe je beweegt en wat zoal dagelijks doet, leer je, je reumatische klachten te beperken . Door middel van het aanleren van specifieke oefeningen, gedoseerde krachtoefeningen en houdingsverandering kan je je reumatische klachten snel onder controle krijgen.

Reumatische aandoeningen behandelen met Houdingstherapie Cesar / Mensendieck in de regio van Emmeloord

De therapeuten van Houdingstherapie Emmeloord helpen je bij welke vorm van reuma dan ook. Wij zijn gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord. We hebben al vele personen met reumatische aandoeningen uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis, geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck
Meer informatie kunt u vinden op :
Website van het Reumafonds
Website reumapatiëntenvereniging Noordoostpolder/Urk


Aanmelden en Contact