Rugpijn

De therapeut van Houdingstherapie Emmeloord is recent geschoold in het behandelen van (lage) rugklachten en rugpijn. Ruim 29 % van de mensen van 25 jaar en ouder heeft nek of rugpijn van 3 maanden of langer. Als onderscheid gemaakt wordt in chronische pijn van nek, hoog in de rug en laag in de rug, blijkt dat pijn laag in de rug het meeste voorkomt.
Over het algemeen is lage rugpijn goed behandelbaar en heeft houdingstherapie Cesar / Mensendieck (houdingstherapie) een gunstig bewezen het effect op de lage rugpijn.

Ontstaan rugpijn of rugklachten

Lage rugpijn kan veroorzaakt worden door een verkeerde houding, overbelasting, spanning, een slechte conditie of verkeerd gebruik van de rug.
Nu is het geruststellend om te weten dat rugpijn of rugklachten meestal vanzelf weer over gaat. Maar zeker als je er al langere tijd last van hebt, is het goed om te weten wat je er zelf aan kunt doen. Door bewustwording en door soms al kleine veranderingen in de manier van bewegen kunnen de klachten vaak goed onder controle gehouden worden en zijn beperkingen in het dagelijks leven vaak stukken minder.

Geen enkele therapeut of specialist kan jou beloven je wel ‘even’ van je rugpijn af te helpen. Maar om van de rugpijn af te komen kan je heel veel zelf doen. Maak daarom vandaag nog een afspraak voor houdingsadvies en gerichte oefeningen.

Omgaan met rugpijn of rugklachten

Door er bewuster mee om te gaan hoe je beweegt en wat zoal dagelijks doet, leer je, je rugpijn te beperken . Door middel van het aanleren van specifieke oefeningen zoals baloefeningen op een grote oefenbal, core stability training en gedoseerde krachtoefeningen kan je je rugpijn snel onder controle krijgen. We kijken echt wat jij nodig hebt en bij jou lichaam past, een behandeling op maat dus!

Behandeling van rugpijn door middel van houdingstherapie Cesar Mensendieck

De houdingstherapeut cesar mensendieck maakt je bewust van je eigen houding en manier van bewegen in relatie tot de rugpijn. Je rug wordt sterker en de klachten nemen af. Ook leer je hoe je kunt voorkomen dat je rugpijn terugkeert, een belangrijk aspect van de therapie. Om de kwaliteit van de behandelingen de waarborgen en constant te blijven verbeteren volgt Houdingstherapie Emmeloord verschillende nascholingen gericht op de (lage) rugpijn.

Rugpijn en hernia’s

Het kan voor komen dat je bekend met een langere periode van rugpijn en het is gebleken dat je een rughernia hebt. Ook hiervoor bied houdingstherapie de juiste behandelmethode. Bij een rughernia (zowel post operatief als curatief) is het van belang dat het aangedane gebied weer optimaal kan herstellen. Een ongunstige belasting van de rug moet voorkomen worden en gedoseerd bewegen is van belang voor een goed herstel. Bossers Oefentherapie begeleid je hierbij. Er wordt aandacht besteed aan het voorkomen van rugpijn, bewustwording van ongunstige houding en bewegingsgewoonten en opbouw van spierkracht aangepast op jou persoonlijk kunnen. Zelf bekend met een hernia en toch nog restklachten ? Blijf hier niet mee lopen! Het jaar binnen het jaar van de hernia worden de beste herstel resultaten geboekt. Wees verstandig en ga “revalideren” en aan de slag met je herstel, des te fitter ben je weer in de toekomst.

Blijf niet met uw klachten door lopen maar maak vandaag nog een afspraak.

Rugpijn en hernia verhelpen door middel van Houdingstherapie Cesar  Mensendieck in de regio van Emmeloord

Nienke Bossers van Bossers oefentherapie helpt je bij rugpijn of rugklachten. Wij zijn gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord. We hebben al vele personen met rugpijn of rugklachten uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Rutten, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis, geholpen om de klachten te behandelen door middel van Houdingstherapie Cesar / Mensendieck


Aanmelden en Contact