Slaaptherapie

Een effectieve manier om van je slaapprobleem af te komen is doormiddel van slaaptherapie bij Oefentherapie Emmeloord. Nienke Bossers is een HBO geschoolde slaaptherapeut/coach. Ze baseert de slaaptherapie o.a. op de SlaapSlim methode, Slaaplessen van Francis Lanen, verschillende slaaplectuur (bijv. Matthew Walker van het boek Slaap), cognitieve (gedrags) therapie en een flinke dosis realiteit en no non-sense. Tijdens de slaaptherapie  ga je samen met jou coach aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken. Je krijgt weer grip op je slaap, voelt je energieker en kunt zo weer alles uit je dag halen!

Heb ik een slaapprobleem?

Iedereen slaapt wel eens slecht. Dit heeft niet direct gevolgen voor de gezondheid. Maar als je langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaar je steeds meer beperkingen in je functioneren. Op den duur brengt het ook emoties met zich mee, zoals angst, verdriet en boosheid. Je vraagt je af: hoe moet ik er mee omgaan? Waar doe ik goed aan? Zal ik ooit weer beter slapen? Slaap je al langere tijd slecht en wordt je hierdoor belemmerd in je dagelijks leven? Dan wordt het meestal als een slaapprobleem beschouwd. Slaaptherapie bij Oefentherapie Emmeloord kan dan een oplossing bieden.

Werkwijze slaaptherapie Emmeloord

Slaaptherapie is maatwerk. Geen enkel slaapprobleem is hetzelfde. Het heeft te maken met je algemeen dagelijks leven (bio-psycho-sociaal), omgaan met zorgen/stress, persoonlijkheid, ontspanning, opvoeding, leefstijl etc. Samen zetten we jouw “slaappuzzel” in elkaar. Gedragsverbetering bij slaapproblemen werkt langduriger en beter dan slaapmedicatie. Slapen is gedrag en slapen kun je bij Oefentherapie Emmeloord leren.

“De nacht is een spiegel van je dag”

Tijdens de slaaptherapie bij Oefentherapie Emmeloord richtten we ons op de 6 volgende pijlers:

  • Stimulus controle-therapie
  • Relaxtraining
  • Cognitieve therapie
  • Slaaphygiëne educatie
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Slaaprestrictie-therapie

Slaaptherapie bij kinderen?

Slecht slapende kinderen is een veel gehoord probleem. Kinderen vormen de grootste groep van alle slapelozen. Echter in dit digitale tijdperk dreigen slaapproblemen nog verder toe te nemen. Kinderen zitten tegenwoordig vaak en lang achter beeldschermen, bewegen minder en slikken bij slaapproblemen vaak melatonine alsof het geen enkele kwaad kan…. Wanneer onvoldoende aan de slaapbehoefte van het kind wordt voldaan nemen ook de lange termijn gevolgen van slaapproblemen toe, zoals onder andere: Slechte slaapgewoonten, angst, depressie, overgewicht, diabetes, concentratieproblemen, verminderde leerprestaties, gedragsproblemen en een verstoord bioritme.

Slaapproblemen bij kinderen kunnen ook eigenlijk een probleem van de ouders zijn. De ouders hebben bijvoorbeeld geen geduld, de wakkere momenten komen hen niet uit, ze hebben het kind onhandige gewoontes aangeleerd of ze kunnen moeilijk consequent zijn. Door spanningen in huis of tussen de ouders kan een slaapprobleem ontstaan omdat het kind zich bijvoorbeeld niet veilig voelt of gewoonweg zelf te gespannen is.

Bovenal zijn slaapproblemen bij kinderen ongewenst en ongezond. Ze blijven niet zonder gevolgen.

Benieuwd hoeveel slaapbehoefte een kind heeft of wat de gemiddelde bedtijden per leeftijd zijn? Klik dan hier voor meer informatie.

Meer informatie over slaaptherapie en/of slaapproblemen? Neem dan gerust contact met mij op.

Bij en nascholing?

Als slaaptherapeut ben ik lid van het netwerk Slaapslim en het netwerk Slaapoefentherapie. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en online webinars om op de hoogte te blijven van de meest recente inzichten op het gebied van slaaptherapie en slapeloosheid.

Vraag je je af of je daadwerkelijk een slaapprobleem hebt of heb je andere vragen? Neem dan gerust eens contact met mij op.

Oefentherapie Emmeloord helpt je bij slaapproblemen doormiddel van slaapcoaching. De praktijk is gevestigd aan de Bouwerskamp 9 te Emmeloord. We hebben al vele personen met slaapproblemen uit Urk, Emmeloord, Marknesse, Kraggenburg, Luttelgeest, Creil, Espel, Bant, Kuinre, Ens, Nagele, Vollenhove, Zwartsluis en omliggende dorpen in de Noordoostpolder en flevoland geholpen om de klachten te behandelen door middel van slaaptherapie.

Weer lekker slapen? Dat wil jij toch ook? Maak z.s.m. een afspraak bij Oefentherapie Emmeloord.

#Slaaplekker